MILJETIĆI I GRAD

Trg pred splitskim Domom mladih osvanuo je ukrašen miljetićima. Rezultat je to trodnevne akcije Maraton na igrama, koja je imala za cilj oplemeniti javni prostor pred Domom mladih.

 

 

Maraton na iglama trodnevna je radionica kukičanja i yarn bombinga čije se splitsko izdanje održalo 16. – 18. svibnja u Domu mladih. Sudionici radionice upoznali su se s osnovnim tehnikama kukičanja te naučili raditi miljetiće. Izrađeni miljetići iskorišteni su u javnoj akciji održanoj u nedjelju, 18. svibnja na trgu pred Domom mladih. Ukrašavajući javni prostor grada miljetićima,  kakve su naše bake izrađivale u bijelim i bež bojama,  hladni, betonski, neiskorišteni gradski trg, pokušavamo vratiti građanima, oplemenjujući ga toplim pletivom i udahnjujući miljetićima novi život. Na taj način trg opet postaje mjesto interakcija, igre i susreta, a ne mrtvi prostor kroz koji ljudi samo u žurbi prolaze.

 

 

Maraton na iglama program je koji provodi Queer Sport Split u suradnji s Art radionicom Lazareti iz Dubrovnika, Prostorom Plus iz Rijeke i qSPORT-om iz Zagreba, te u partnerstvu s Koalicijom udruga Klubtura. Program financira Mininstarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Splitski Maraton na iglama provodi se u sklopu Platformata, festivala koji ima za cilj artikulirati prostor Doma mladih kao prostor izvaninstitucionalne kulture grada Splita.

ImageImageImageImageImageImage

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj